ארוחה רומנטית מפנקת

מאז שגיליתי שיש עוד גבינות בעולם מלבד קוטג וגבינה צהובה, הבטחתי לעצמי שאני אכין פלטת גבינות מושקעת, כזו שכבר במשך ההכנה תעשה לי טוב בעיניים ואתחיל להיאבק בעצמי לא לזלול. אז הגיע היום והיה לי בית ריק ושקט, הארוחה היפיפיה שלפניכם הוכנה.
אז מה בעצם יש לנו כאן?
בקבוק יין של BLUE NUN, אני אישית חובבת יינות לבנים וזה אחד האהובים עליי. הוא לא יקר, משכר במידה הנכונה והכי חשוב- פשוט טעים.
2 פוקצ'ות שהכנתי לבד לפי מתכון של אייל שני, הקשר ביניהן לבין אייל שני מקרי בהחלט. הפוקצ'ות הוגדרו בגדר אסון, אחת יצאה כל כך קשה שהיה אפשר פשוט לזרוק אותה על הרצפה. בצק שמרים זה בצק קשה שאני לא ממליצה לעבוד איתו אלא אם למדתם איך מאיש מקצוע. (למרות שאני קצת מגזימה ובסוף אכלנו פוקצ'ה אחת). על הפוקצ'ות פוררתי כמה סוגי גבינה ועגבניות, מרחתי טיפה שום ושמן זית והכנסתי לתנור.
ניוקי ברוטב שמנת וגבינה כחולה- להמיס על המחבת גבינה כחולה, מעט שמן כמהין, שן שום, לזרוק את הניוקי המבושלים למחבת, לשפוך שמנת לבישול לפי ראות עיניכם. באופן כללי כמויות מדויקות לא יהיו כאן, אני לא אוהבת מספרים.
אספרגוס ברוטב חמאה ופרמזן- אני חייבת לציין שחיפשתי דרך מעניינת להכין את האספרגוס, והמתכון הנפוץ ביותר היה ברוטב חמאה או חמאת לימון. לטעמי המתכון יצא ממש לא מיוחד ותפל ועדיף כבר פשוט לחלוט אותו וזהו. אולי לזרוק כמה חתיכות לתוך הפסטה והרוטב שלה.
מבחינת פלטת הגבינות- צריך לעשות איזון נכון בין המתוק למלוח ובין הרך לקשה, צריך לשלב מספר מרקמים בפלטה על מנת שהיא תהיה מושלמת. כמו כן למי שחשובה הנראות מאוד הקפדתי על צבעים מגוונים בפלטה, וששני צבעים זהים לא יהיו אחד ליד השני. חשוב להוסיף משהו בסגנון קרקר לדוגמא, שהולך טוב באותו ביס עם הגבינות. צריך להנגיש את הפלטה לצורת נשנוש, כי זה כל הכיף שבה. היא לא מהווה ארוחה בפני עצמה. (למרות שאני מבטיחה לכם שממש שבעתי ממנה). 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

The Norman- ביקורת מסעדות

פיקניק בים ב5 דקות the french way